Scrisoare deschisa lui H. R Patapievici, intelectualul lui Basescu

Scrisoare deschisa lui Horea R. Patapievici

    Director RIC– NY, USA

Junie 18, 2012  Los Angeles, California

 

Stimati conationali din Los Angeles–

 

 

 Este socant ce oribilitati a scris acest om, care se pretinde a fi un intelectual Roman, despre natiunea Romana in general. Aveti mai jos citate din cartea lui “Politice”, despre “omuletii patibulari,” adica Romanii.

 

Eu as fi fost data afara demult din slujba, sa fii mentionat macar una din aceste jigniri impotriva  tarii ori natiunii Romane, ori a natiunii Americane. 
Patapievici este desucheat, si “in denial,” cum se zice aici in America (inconstient), de cat este de neobrazat insolent, grosolan si ignorant.

Este totalmente inadmisibil, sa circule in lume aceste afirmatii jignitoare la adresa unui popor, care este suficient de torturat de regimul actual.

 

Zice el aici despre “sarcina” lui de partidist:

 Sarcina mea este sa fac cunoscuta peste hotare cultura romana. Nu ceea ce cred unii că este cultura română ori ceea ce cred alÈ›ii că nu este ea. Nu este rolul vreunei instituÈ›ii să decidă ce anume din cultura română de azi este cu adevărat românesc {sic…} È™i ce nu este cu adevărat românesc [35]† {sic..doar el poate decide} din wikipedia.

 

Ar fi timpul ca sa scriem Consulatelor Romaniei din USA, si la Uniunea Europeana, ca sa il scoata din functie; face un mare deserviciu tarii! SI este platit tot de aceasta “turma”, ca sa ii denigreze! Scrieti Consulatului din Los Angeles,  adica ‘Romanian Consulate General in LA’ <consulat@consulateromania.net>

Acum incearca sa se reabiliteze, aducand in Los Angeles pe Ion Caramitru, care va recita poezii de Mihai Eminescu ( cel invechit, cum spune chiar Patapievici); va fi personal aici. Eu propun ca sa semnam o petitie in care sa cerem sa fie inlocuit imediat. Acest om nu ne  reprezinta sub nici o forma.

Eu voi merge personal si voi strange semnaturi, si cere demisia lui, la acest eveniment, la UCLA. Am nevoie de semnaturile voastre, cititi citatele de mai jos. Veniti cit mai multi, evenimentul va avea loc pe 12 IULIE, aici in Los Angeles, la 4 dupa-masa (Pacific Time), la Royce Hall. Vedeti anuntul pe pagina Consulatului Roman in Los Angeles

 

Tinem legatura, si ne vedem la UCLA, pe 12 Iulie.

 

Dr Olga Lazin

 

 

CITATE din H.R. Patapievici

 

Horia Roman Patapievici (născut 18 martie 1957 în București) este un scriitor, fizician, filosof si eseist român contemporan. Din anul 2005 deține funcția de președinte al Institutului Cultural Român.

Este fiul lui Denis (Dionosie) Patapievici, ajuns după al doilea război mondial membru al Partidului Comunist Austriac, apoi al Partidului Comunist Român (PMR, la acea dată), director al Direcției Circulație Monetară la Banca Națională și reprezentant al României la CAER.

 

Si acum, iată opiniile preşedintelui “Institutului Cultural Român” despre România şi români, despre Cultura şi limba română.
GEOGRAFIA ROMÂNIEI
: “Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării.” (din “Politice” de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.63)

POPULAŢIA ROMÂNIEI:

– “23 de milioane de omuleţi patibulari.” (din “Politice” de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag 53)

– “Un popor cu substanţă tîrîtă. Oriunde te uiţi, vezi feţe patibulare, ochi mohorîţi, maxilare încrîncenate, feţe urîte, guri vulgare, trăsături rudimentare.” (din “Politice” de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.34)

– “Românii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cât o turmă: după grămadă, la semnul fierului roşu.” (din “Politice” de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag. 64)

LIMBA ROMÂNĂ:

“Româna este o limbă în care trebuie să încetăm să mai vorbim sau… să o folosim numai pentru înjurături…” (din “Politice” de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.64)

 

ISTORIA ROMÂNILOR:

“In toată istoria, mereu peste noi a urinat cine a vrut. Cînd i-au lăsat romanii pe daci în forma hibridă strămoşească, ne-au luat în urină slavii: se cheamă că ne-am plămădit din această clisă, daco-romano-slavă, mă rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era să ne înecăm, aşa temeinic au făcut-o.

Demnitatea noastră consta în a ridica mereu gura zvîntată iar ei reîncepeau: ne zvîntam gura la Călugăreni, ne-o umpleau iar la Războieni, şi aşa mai departe, la nesfîrşit.

Apoi ne-au luat la urină ruşii, care timp de un secol şi-au încrucişat jetul cu turcii, pe care, în cele din urmă, avînd o băşică a udului mai mare (de, beţiile…) i-au dovedit.”(din “Politice” de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.63)

 

CULTURA ROMÂNILOR:

“Puturoşenia abisală a stătutului suflet românesc… spirocheta românească îşi urmează cursul pînă la erupţia terţiară, subreptice, tropăind vesel într-un trup inconşient, pînă ce mintea va fi în sfîrşit scobită: inima devine piftie iar creierul un amestec apos.” (din “Politice” de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag49)

-“Cu o educaţie pur românească nu poţi face NIMIC.” (Din “Politice” de H.R. Patapievici, ediţia 1996, pag.56)

“România are o cultură de tip second hand” a enunţat în-tr-o emisiune televizată. (după Viorel Patrichi în Revista “Rost” nr.24/ 2005)

VIITORUL ROMÎNIEI:

“Eminescu este cadavrul nostru din debara, de care trebuie să ne debarasam dacă vrem să intrăm în Uniunea Europeană.”(după Viorel Patrichi în Revista “Rost” nr. 24 / 2005)

CELE de mai sus se pot verifica în partea întîia a volumului “POLITICE” apărut în 1996 în Editura Humanitas. Citate şi în Revista “ROST” NR.24 / 2005.

Mai oameni buni !!

Acest “intelectual”  este platit din banii nostri !!! si in loc sa pasca undeva pe un camp, el este presedinte al Institutului Cultural Român.

 

 

 


P.S. Iertare pentru caractere, dar nu am inca soft-ul necesar.

 

Cc: Iuga Nicolae <iuganicolaebrad@yahoo.com>

Presedinte: Societatea Avram Iancu, Filiala Brad.

 

 

 

Advertisements

About DrOlgaLAZIN

Published writer and university lecturer. 25 years in Education. My website: http://www.olgalazin.net My books are here: http://www.olgalazin.net/books.html Also on Amazon.com check out my books in English, and Spanish.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Scrisoare deschisa lui H. R Patapievici, intelectualul lui Basescu

  1. DEACAII says:

    )Daca am avut ceva sa-ti iert, acum am facut-o.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s